izvor: http://www.021.rs/

 

U novosadskoj komunalnoj policiji zaposleno je 58 ljudi, a na njihove zarade i opremu do sada je utrošeno oko pola miliona evra.

 

Iz budžeta grada izdvojena su i sredstva za kupovinu deset "folksvagena" i "škoda", čija je nabavka stajala oko 13 miliona dinara. Po tri miliona utrošeno je na kupovinu radio-stanica i kancelarijskog nameštaja, dok je prosečna zarada zaposlenih nešto iznad 50.000 dinara.{jcomments on}

 

Sa druge strane, ukupna vrednost naplaćenih kazni koje su "zelembaći" ispisali Novosađanima od osnivanja ove službe iznosi oko tri miliona dinara, koliko se izdvoji za njihove plate za samo jedan mesec, piše Press. Prema rečima načelnika Gradske uprave za inspekcijske poslove Željka Radulovića, učinak komunalne policije se ne može meriti na osnovu finansijskih parametara, već na osnovu učinka na terenu.

 

"Po toj logici, treba zatvoriti i ustanove kulture jer ne pune gradski budžet. Komunalna policija je za 11 meseci uradila dosta, naravno ima i propusta, ali ćemo ih ispravljati vremenom. Naše patrole su konstantno na terenu, a mnoge loše pojave smo gotovo iskorenili", kaže Radulović.

 

Prema podacima komunalne policije, ova služba od početka rada izrekla je 2.321 mandatnu kaznu nesavesnim građanima.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru