izvor: http://www.dnevnik.rs/

 

До краја ове односно почетком следеће године почеће изградња мостића за пешаке и бициклисте који ће повезивати кеј с Рибарцем, сазнаје “Дневник”. Овај пројекат вредан је између 60 и 70 милиона динара, а реализација посла поверена је Заводу за изградњу града, каже за наш лист члан Градског већа задужен за финансије Живко Макарић.

{jcomments on}

 

Према његовим речима, овим подухватом град ће и на такав начин напокон бити повезан с Рибарцем, који представља велики потенцијал неправедно је запостављен.

 

- С обзиром да се у блиској будућности планира изградња Егзитовог кампа на овој локацији, мостић ће свакако допринети да се тамо брже и лакше стигне. Сада се тамо иде заобилазним путем, па већина иде аутомобилима. Када се мост изгради пут ћебити скраћен.   

И председник Скупштине града Александар Јовановић говорећи на трибини у МЗ “Бошко Буха” одржаној пре неколико дана изнео је  неколико нових идеја које су у процесу разраде, а тичу се како Лимана, тако и целог града. Такође је најавио да је план да се на пролеће изгради један мањи пешачки мост између Кеја и Рибарског острва. Изнео је идеју да Кинеска четврт, коју дуго нагриза зуб времена, промени намену. Његов предлог је да то постане простор који би се користио за развој “креативне индустрије” и да да Град пословне јединице у овој четврти уступи разним уметницима, сервисерима, занатлијама, или онима који се баве производњом нечег несвакидашњег.Љ. На.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru