izvor: http://www.rtv.rs/

 

оландска компанија "Хинтек" представила је данас пројекат изградње пословне зграде у Новом Саду, у којој ће бити смештен развојни центар и где би у наредних пет година требало да посао добије око 100 високообразованих људи.

 

Ова компанија послује у сектору информационих технологија (IT), а у Новом Саду је присутна три године и има свој производни погон, у којем је тренутно запослено 40 људи.{jcomments on}

 

Представници "Хинтека" данас су најавили да ће нова пословна зграда, у коју ће уложити милион евра, бити завршена током 2012. године и додали да је тај инвестициони пројекат подржала Влада Србије кроз програм субвенција за запошљавање 60 радника до краја наредне године.

 

Хинтек је члан Војвођанског IKT кластера, чије се просторије налазе у Пословном инкубатору у Новом Саду, а осим у Србији, послује и у Холандији, САД, Великој Британији и Шведској.

 

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић рекао је да су се од отварања у јануару ове године у Пословни инкубатор уселили Европска предузетничка мрежа Универзитета у Новом Саду и још пет компанија које су ту започеле своје пословање.

 

"Након непуних годину дана, у Пословном инкубатору већ постоје конкретни пројекти ", рекао је Павличић и додао да ће град помоћи свим компанијама које инвестирају више од милион евра и отварају нова радна места тако што ће их ослободити половине трошкова приликом инфраструктурног опремања пословног простора.

 

Просторије Пословног инкубатора данас је обишао и амбасадор Холандије у Србији Лоран Стоквис, који је рекао да је импресиониран оним што је видео, уз оцену да је ИТ сектор нешто у шта треба улагати јер индустрија софтвера стално расте.

Четврти овогодишњи конкурс за пријем станара у просторије Пословног инкубатора је у току. Рок за слање пријава је 15. децембар 2011. године, а остало је слободно још пет канцеларија.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru