izvor: http://www.021.rs/

 

Spens će u narednoj godini dobiti solarne ploče za grejanje vode. Direktor Spensa Boris Barjaktarović kaže da bi ovim projektom mogli da budu smanjeni energetski troškovi za 20 do 30 miliona dinara. On kaže da godišnje ovo preduzeće izdvaja ogromna sredstva za grejanje i nabavku energenata, što je ujedno i najveći teret budžeta Spensa. Na ovaj način će se troškovi smanjiti za oko 10 odsto, a rešiće se i problem zagrevanja vode u bazenima.{jcomments on}

 

Barjaktarović kaže da se zbog Evropskog prvenstva u rukometu, čiji je Spens domaćin, sređuju svlačionice, VIP lože, kao i novinarski prostor. On je istakao da sve mora da bude spremno, jer ovaj događaj znači mnogo za promociju Novog Sada.

 

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić kaže da je najveći problem Spensa energetska neefikasnost, ali da to preduzeće "ima i drugih problema". On smatra da Spens treba da se prilagodi uslovima tržišta i navodi da su prevelik broj zaposlenih, neracionalna potrošnja i neprilagođenost današnjim uslovima privređivanja doneli Spensu velike probleme. Pavličić je dodao da su lošem stanju doprinele i česte smene direktora.

 

Vrednost solarnih panela je 35 miliona evra, a Spens će obezbediti oko 10 odsto novca kroz materijal, radnike i novčana ulaganja.

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru