izvor: http://www.24sata.rs/

 

Jubilarnu 150. sezonu Srpsko narodno pozorište dočekuje u novom ruhu. Nakon devet meseci završena je kompletna rekonstrukcija tokom koje su sređene sve tri sale, obnovljeni foajei, zamenjene instalacije, a obnovljen je i krov koji je godinama prokišnjavao. U novom ambijentu publika će imati priliku da uživa u petak, za kada je zakazana premijera opere „Mileva“.{jcomments on}

 

(diskutujte na forumu)

 

Od kada je otvorena, 1981. godine, u zgradu SNP-a ništa nije ulagano, pa je početkom godine počela obnova.


- Zamenjeni su podovi na Velikoj, Maloj i Kamernoj sceni, uređeni su toaleti za publiku i umetnike, sređene su garderobe za umetnike kako bi oni konačno imali normalne uslove za rad. Krov, koji nam je bio rak-rana, kompletno je saniran i više neće biti prokišnjavanja - kaže Aleksandar Milosavljević, upravnik Srpskog narodnog pozorišta.

Takođe, zamenjena su sedišta na scenama „Jovan Đorđević“ i „Pera Dobrinović“, dok su sedišta na Kamernoj sceni tapacirana. Sređeni su foajei i zamenjene električne isntalacije. Hinter bina od sada će služiti kao prostor za probe umetnika, dok će bivši klub „Trema“ postati pravi pozorišni klub.

- Za sada nećemo igrati predstave na hinter bini, već će ona služiti isključivo za probe. Kada dobijemo novu rasvetu i tehniku, postojeću ćemo prebaciti na ovu binu i tada će na njoj moći da se igraju predstave. Što se tiče bivše „Treme“ to će sada biti klub koji će disati dahom pozorišta. Dobili smo zgradu koja iznutra diše na drugačiji način, scene koje su funkcionalne, daske na scenama koje zaista sada život znače. Dobili smo i impuls i motivaciju da radimo i drugačije i bolje - navodi Milosavljević.

Za radove u SNP iz Fonda za kapitalna ulaganja izdvojeno je 450 miliona dinara. Za narednu godinu planirana je nabavka nove tehničke opreme, za šta će biti izdvojeno još 120 miliona dinara.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru