izvor: http://www.021.rs/

 

Posle godina nebrige, u dva novosadska pozorišta počela je rekonstrukcija scenskog prostora i dotrajalih instalacija.

{jcomments on}

 

Kako za 021 kaže direktor Novosadskog pozorišta Šandor Laslo, u njegovom teatru će biti ugrađen novi klimatizacioni sistem jer stari odavno nije bio u upotrebi.

"Nama je izuzetno drago da je konačno počelo rešavanje ove situacije u kojoj se nalazimo, jer centralna klima ne radi već godinama. Ova rekonstrukcija neće pomoći samo nama koji radimo u pozorištu, već prvenstveno posetiocima koji u sve većem broju dolaze na naše predstave", kaže direktor "Újvidéki Színház-a".

 

alt

 

alt

 

Drugi teatar na čijoj sceni će se u narednom periodu pojavljivati majstori je Pozorište mladih, gde je počela rekonstrukcija scene, gledališta i električnih instalacija. Gradonačelnik Igor Pavličić kaže da Grad deceniju i po nije ulagao u ovo pozorište, zbog čega je pretila opasnost od požara. "Važno je da smo rešili najbitnije probleme – one koji su se ticali bezbednosti i protivpožarne zaštite. Radovi su počeli i nadam se da će biti gotovi u ugovorenom roku, kako bismo što pre mogli da prisustvujemo ponovnom otvaranju Velike scene Pozorišta mladih", kaže Pavličić.

 

alt

 

Grad je za posao rekonstrukcije klimatizacionog sistema u Novosadskom pozorištu izdvojio oko 14 miliona dinara, dok je vrednost investicije u Pozorištu mladih 6 miliona. (M.S.)

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru