izvor: Radio 021
laza_02

Spomenik Lazi Kostiću otkriven je u Ulici Modene. Statua poznatog pesnika visoka je tri metra s postamentom od metar i urađena je u bronzi.

 

Gradska komisija je pre godinu dana izradu kipa poverila vajaru Stevanu Filipoviću, a izliven je u livnici "Stanišić" na Čeneju.

"Postavljanje ovog spomenika u samom centru nije slučajnost, ovim je priča zaokružena. Laza Kostić se pridružio Svetozaru Miletiću i Jovanu Jovanoviću Zmaju", istakao je predsednik skupštinskog odbora za podizanje spomenika, Dalibor Rožić.

laza_03

laza_04

Iz budžeta grada za ovaj spomenik izdvojeno je oko 15.000 evra, a figure još dva velikana su u završnoj fazi. Spomenik Vasi Stajiću biće postavljen između Banovine i Gimnazije "Isidora Sekulić", a spomenik Mihajlu Pupinu će se naći ispred nekadašnje Narodne banke Srbije.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru