izvor: Radio 021

Novi Sad bi do kraja godine trebalo da dobije još jednu raskrsnicu sa kružnim tokom koja će, povezivanjem tri bulevara - Evrope, Cara Lazara i budućeg Somborskog, umnogome rasteretiti saobraćaj na zapadnom ulazu u grad.

 

somborski_radovi_2

Direktor Zavoda za izgradnju grada Borislav Novaković u ovom projektu vidi i veliki privredni značaj, jer će se, kako kaže, stvoriti uslovi za razvoj Telepa i Adica. "Od momenta kada uradimo Somborski bulevar moći će da se razvijaju oba naselja. Ujedno svi koji dolaze iz bačkopalanačkog pravca, a namerili su da dođu na Limane, ili sremsku stranu, moći će već kod GSP-a da se usmeravaju", pojašnjava Novaković, dodajući da se na taj način rasterećuju najfrekventnije saobraćajnice - Futoški put, Futoška ulica i Bulevar Mihajla Pupina.

somborski_radovi_6

Gradonačelnik Igor Pavličić ističe da u ovom trenutku vrednost svih investicija u gradu premašuje milijardu i po dinara, a direktor ZIG-a najavljuje da će još dve i po milijarde biti uloženo u uređenje saobraćajne infrastrukture.

somborski_radovi_4

 

somborski_radovi_3

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić navodi da je u Pokrajini u protekle četiri godine izgrađeno i rekonstruisano više od 2.000 kilometara puteva i ulica. Prema njegovim rečima, u realizaciju investicionih projekata na teritoriji Pokrajine dosad je preko Fonda za kapitalna ulaganja izdvojeno više od 350 miliona evra.

somborski_radovi_5

Kako je ranije najavljeno, izgradnjom Somborskog bulevara i kružne raskrnice kompletiraće se deo južnog gradskog tranzita u pravcu budućeg novog mosta na Dunavu. (D.B)

 

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru