izvor: http://www.24sata.rs/

 

Novi Sad bi uskoro mogao da bude bogatiji za jedan saobraćajni kompleks, koji će sadržati karting stazu, autodrom i poligon za obuku vozača. Prema rečima člana Gradskog veća zaduženog za saobraćaj Siniše Bubnjevića, moderna karting staza bi bila izgrađena između Kaća i autoputa, a time bi se, kaže Bubnjević, konačno izmestile brze vožnje sa Mišeluka.{jcomments on}

 

Iskusniji vozači će moći da uživaju u brzoj vožnji, a izgradnja karting staze bi definitivno izbacila opciju da se staza Mišeluk koristi za bilo šta osim za saobraćaj, što je zbog bezbednosti neophodno. Bilo je opcija da se za ovu namenu koristi Mišeluk, ali smo odustali od toga, jer je u pitanju veoma bitna deonica puta, koja treba da ostane gradska saobraćajnica. Prema tome, na Mišeluku neće biti nikakvog auto-sporta, već samo neometan saobraćaj - objašnjava Bubnjević.


Izgradnju Centra za obuku vozača finansirao bi grad, a za karting stazu ima već zainteresovanih građana kojima je u interesu da Novi Sad dobije pistu za ovaj sport.

- Kako je karting sport boljestojećih Novosađana, oni su se ponudili da učestvuju u izgradnji karting staze. Tako oni i njihova deca ne bi morali više da idu u Kulu ili u Beograd da bi vozili, već bi sve to imali na svega desetak minuta vožnje od grada - kaže Bubnjević.

Izgradnja ovih staza pogodovala bi i onima koji uče da voze, jer je Novi Sad grad u kom u svakom trenutku ima oko 1.500 kandidata, a koji nema svoj poligon za obuku vozača. Auto-škole umesto poligona koriste parking kod Najlon pijace, koji je pun rupa, ruiniran, bez ijednog sadržaja koji bi trebao da ima. Na ovom improvizovanom poligonu dnevno manevriše i do 500 kandidata, koji osim što tokom vožnje izbegavaju kratere u asfaltu, najviše vremena provedu u čekanju u redu za poligonske vežbe.

- To što Novi Sad nema poligon za obuku vozača je velika sramota. To na Klisi je čista improvizacija, veliko je ruglo i ne vredi ni ulagati u njega jer će se time samo još dodatno odugovlačiti proces izgradnje novog centra za obuku vozača. Ono što kandidati na njemu mogu da nauče je smešno, idu napred-nazad i obilaze rupčage - otvoreno kaže Bubnjević.


Potrebna podrška za realizaciju plana
Član Gradskog veća zaduženog za saobraćaj Siniša Bubnjević kaže i da je izgradnja autodroma, karting staze i poligona na prilično dugom štapu, sve dok se za nju ne založi još neko osim njega.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru