izvor: http://www.021.rs/

 

Nakon azerbejdžanske državne kompanije, i vodeća rumunska brodarska kompanija TPS zainteresovana je za ulaganje u Luku Novi Sad. Kako za Radio 021 kaže direktor Luke Milenko Milivojević, Rumunima je ponuđena izgradnja silosa i kontejnerskog terminala, a profit iz tih investicija bi se delio srazmerno.{jcomments on}

 

"Zvaničnici kompanije TPS, koja važi za jednu od najjačih i finansijski najstabilnijih firmi u brodarskoj industriji, razgovarali su sa nama oko mogućnosti ulaganja u izgradnju kontejnerskog terminala sa dizalicom i skladištem. Pored toga, oni su zainteresovani da na našoj parceli izgrade silos kapaciteta 30 hiljada tona sa kompletnom pratećom opremom", kaže Milivojević.

 

Do prvih nezvaničnih razgovora između rukovodstva Luke i predstavnika kompanije TPS došlo je tokom prošlonedeljne manifestacije "Dani Konstance". Tada su vodeći ljudi ove firme predložili da narednih dana zvanično posete novosadsko pristanište i pregovaraju o eventualnoj poslovnoj saradnji.

 

Ukoliko bi došlo do ulaganja rumunske firme, vrednost ugovora iznosila bi oko 10 miliona evra.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru