izvor: http://dnevnik.rs/

 

Spomenik Lazi Kostiću postavljen je u sredini cvetne aleje u Ulici Modene, a svečana ceremonija otkrivanja, najverovatnije, će biti organizovana naredne nedelje.
- Još uvek ne mogu sa sigurnošću da kažem kog će dana spomenik biti otkriven. Očekujem da se to desi u prvoj polovini naredne sedmice, no sve zavisi od protokola Gradske kuće koji će odrediti tačan datum i propratni program - kaže Dalibor Rožić iz radnog tela Skupštine grada.

{jcomments on}

 

Statua Laze Kostića, visoka blizu tri metra i izlivena u bronzi, delo je vajara Stevana Filipovića i prvi je u nizu od četiri spomenika koji će biti postavljeni u čast velikana koji su obeležili kulturnu istoriju grada i države. Kako je nedavno potvrdila predsednica Saveta za kulturu Skupštine grada Kristina Meneši mermerna statua osnivačice baleta Srpskog narodnog pozorišta Marine Olenjine trebalo bi da bude postavljena 11. oktobra na zelenoj površini ispred Srpskog narodnog pozorišta, na strani koja gleda na TC „Apolo„. Autor ove skulpture je novosadski vajar Laslo Silađi. Otkrivanje spomenika Vasi Stajiću zakazano je za 23. oktobar - Dan oslobođenja grada i biće postavljen na travnatoj površini preko puta gradske Skupštine, odnosno između zgrada Gimnazije „Isidora Sekulić” i Izvršnog veća Vojvodine, a autor statue je Slobodan Bodulić. Spomenik Mihajlu Pupinu, rad vajara Save Halugina, biće postavljen 9. novembra na travnatoj površini na uglu Ulice Modene i Bulevara Mihajla Pupina.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru