izvor: http://dnevnik.rs/

 

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je juče za naš list da je u planu rekonstrukcija prvog sprata Spensa. - Pošto su lokali na Spensu na prvom spratu poluprazni, rešili smo da taj deo preuredimo u poslovni prostor i da ga u zakup ponudimo firmama. Razmišlja se, između ostalog i o pregovorima s Radio televizijom Vojvodine, ali i da se neke gradske uprave tamo presele - istakao je Pavličić.
Gradonačelnik je dodao da je taj prostor na Spensu vrlo nezgodan, da je leti pretoplo, a zima hladno, i da je zato potrebno da se rekonstruiše.{jcomments on}

 

Direktor Radio televizije Vojvodine Siniša Isakov kaže da njima novi prostor definitivno treba, te da će sa Gradom razgovarati na tu temu. - Mi smo voljni da razmotrimo svaki prostor i opciju koja ne traži velika ulaganja. Televizija 12 godina nema svoju zgradu, prostor u kome smo je neadekvatan našim potrebama, pa je shodno tome teško razmišljati o daljem razvoju i napredovanju - naglasio je Isakov.
Podsećamo, na Svetski dan slobode medija, 3. maja 1999. godine, NATO je bombardovao i praktično uništio zgradu RTS-Televizije Novi Sad, sadašnjeg dela medijskog Javnog servisa Vojvodine, koji je i dalje u podstanarskim prostorijama. Sada je ta televizija u staroj zgradi NIS-a u Ulici Maksima Gorkog kod “Pečurke”, popularne benzinske pumpe. Direktor RTV Vojvodine, podsećamo, kaže da taj prostor ne zadovoljava potrebe televizije, pa ostaje da se vidi da li će ona menjati adresu.
Zapadna vojna alijansa je, u toku 78 dana vazdušne kampanje bombardovanja SR Jugoslavije, još četiri puta svojim projektilima gađala i potpuno uništila novu i staru zgradu, i deo opreme novosadske televizije, na brdu Mišeluku uz desnu obalu Dunava. U tim napadima, na sreću, nije bilo nastradalih ali je pričinjena ogromna materijalna šteta.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru