izvor: Radio 021

 

Počeli su radovi na izgradnji prihvatilišta za izgubljene i napuštene životinje u Novom Sadu. Savetnica predsednika Vlade Vojvodine Jelena Balašević, izjavila je da se u narednih pet godina očekuje potpuno rešavanje problema napuštenih životinja i da je prihvatilište samo deo rešenja koji bi kasnije mogao da postane azil.

azil1

"Zakon ne poznaje reč "azil" koja podrazumeva trajno udomljavanje životinja. Ipak, mi smo već u pregovorima da to zaista bude azil, da životinje ostanu tu što duže mogu, neke možda i čitav svoj životni vek."

azil2

Gradonačelnik Igor Pavličić navodi da Novi Sad ovim stiče uslove da bude regionalni centar za prihvatilište. "Imaćemo jedan moderan azil sa kompletnom infrastrukturom, kapaciteta 450 pasa, kao i poseban deo za mačke. Biće izgrađen i jedan prihvatni deo. Ovo je sada prva faza radova, nakon toga ide nasipanje sa peskom i do kraja godine treba da završimo prvu fazu", kaže on.

azil3

Vrednost radova je oko 5,8 miliona dinara, a rok za završetak 75 dana.

azil4

azil6

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru