izvor: http://www.021.rs/

 

Muzička škola "Isidor Bajić" i dalje radi u neuslovnoj zgradi u Njegoševoj ulici, koja je vraćena Rimokatoličkoj crkvi. 

 

Nova zgrada škole trebalo bi da bude izgrađena na bulevaru Cara Lazara, a sada se čeka izrada projekta i prateće dokumentacije. Da će grad izdvojiti novac za izradu projekta potvrdio je član Gradskog veća zadužen za obrazovanje Milan Đukić. "Čeka se rebalans budžeta u septembru, a nadamo se da ćemo uspeti da izdvojimo novac za ove namene. Nakon toga očekujemo da u rešavanju problema pomognu pokrajina i republika", navodi Đukić.{jcomments on}

 

Ove godine nije upisano 118 dece jer škola fizički nema gde da ih smesti. Za skoro pet godina, koliko grad plaća zakup, potrošeno je skoro 180.000 evra. Direktorka škole Radmila Rakin-Martinović kaže da je novac koji daje grad mogao da bude upotrebljen u daleko bolje svrhe.

 

"Za te pare mogli smo da kupimo dva velika koncertna "stenvej" klavira ili 20 manjih klavira za nastavu, ili 200 komada najboljih flauta koje bi deca koristila za vežbanje! I dalje naši učenici vežbaju u neuslovnim učionicama, od kojih najmanja ima svega tri kvadratna metra. Sami kupujemo instrumente od roditeljskih donacija", priča Radmila Rakin-Martinović.

 

Međutim, kako kaže Branislav Andrić iz pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, novac za izgradnju zgrade nove muzičke škole neće biti opredeljen ove godine kada se bude planirao budžet za narednu.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru