izvor: www.021.rs

deca_u_vrticuIzgradnja vrtića u Radničkoj ulici trebalo bi da počne u septembru.

Po završetku, u njemu bi trebalo da ima mesta za oko 350 mališana, a kako za Radio 021 kaže direktor "Radosnog detinjstva", Borislav Samardžić, novi objekat Predškolske ustanove trebalo bi da znatno smanji broj dece za koje trenutno nema mesta u vrtićima. Sada će neupisano ostati još oko 700 najmlađih Novosađana. "S tim da, kada završimo vrtić u Radničkoj, a to će biti do kraja ove godine ili rani početak sledeće, neupisano će biti otprilike 300 dece", dodaje direktor Predškolske ustanove.

Podsetimo da je pozitivnu sliku izgradnje vrtića zasenilo rušenje fabričkog dimnjaka iz 1918. godine u Radničkoj ulici, simbola stare industrijske zone grada. Gradske vlasti nisu se obazirale na to što se deo Novosađana i stručne javnosti usprotivio rušenju, koje je realizovano proletos.

Dodajmo da u Predškolskoj ustanovi očekuju da se u narednih nekoliko godina izgradi ili dogradi još osam vrtića, a moguće je da prvo bude napravljen vrtić u Veterniku, pored Osnovne škole "Marija Trandafil". U planu je i izgradnja novih vrtića u Ulici Boška Buhe, Somborskoj i Mileve Marić, nadogradnja u Ulici Stevana Hristića i Jože Vlahovića u Petrovaradinu, a proširenje objekta u Rumenci i Budisavi. (D.S.)

 

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru