izvor: http://www.24sata.rs/

 

Somborski bulevar tokom jeseni trebalo bi da bude ozelenjen, kao i kružne raskrsnice na Bulevaru Evrope. Na Somborskom bulevaru u planu je sadnja 410 visokokvalitetnih stabala, među kojima će biti najzastupljeniji koprivić i glog, navode iz Gradskog zelenila.

 

{jcomments on}

Istovremeno će biti posađeno i više od 5.000 sadnica ukrasnog šiblja, a travnjaci će krasiti oko 13.000 kvadrata. Radiće se na potezu od Futoške do ulice Jožefa Atile, a radove će finansirati Gradska uprava za zaštitu životne sredine - kaže portparol “Zelenila” Ivan Nožnić. On navodi i da je vrednost ovog projekta 24 miliona dinara.

Zelenilo će u narednom periodu, u okviru akcije „Drvo života“, na mestu ranije uklonjenih suvih stabala posaditi nove sadnice.

- U saradnji sa Gradskom upravom učestvujemo u toj akciji dva puta godišnje, pre i posle vegetacionog perioda. Na jesen nas očekuje drugi deo ovogodišnje akcije. U planu je popuna drvoreda i blokovskog zelenila - najavljuje Nožinić.
Kako bi se popravio kvalitet i procenat zelenih površina u gradu, u “Zelenilu” planiraju i da izgrade zalivni sistem na Bulevaru Evrope, koji sada postoji samo na Keju žrtava racije.

O nama

Postavljanjem NSBuild foruma na mrežu 11. decembra 2010. godine, građani dobijaju nezavisnu platformu za razmenu najaktuelnijih vesti, informacija i foto-materijala, a prevashodno u vezi sa praćenjem izgradnje, infrastrukturnim projektima i investicijama na teritoriji Novog Sada.

S početka okupivši dvadesetak entuzijasta, posvećeno radeći na strasti i ideji koja nas je ujedinila, dobijamo pažnju sve većeg broja građana koji nastavljaju da obogaćuju platformu. Tokom godina privlačimo pažnju medija i gradskih službi, te smo danas zvanično prisutni na značajnijim dešavanjima i gradilištima radi prenosa ekskluzivnih snimaka i informacija.

Pročitajte više

Udruženje

Udruženje "Novosadska Gradilišta"

Možete nas kontaktirati preko kontakt forme ili na email office@nsbuild.rs

Posetite nas i na društvenim mrežama.

Posetite našu facebook stranicu Posetite naš profil na instagramu Posetite naš profil na twitteru